Pensioenspaarverzekering Willebroek

Een pensioenspaarverzekering die u afsluit bij Zakenkantoor Kerremans in Willebroek, is een levensverzekeringscontract. Het contract biedt u de mogelijkheid om een kapitaal op te bouwen voor uw pensioen en tegelijkertijd van een fiscaal voordeel te genieten. Wilt u meer weten over pensioensparen bij ons in Willebroek? Lees dan snel verder!

 

Waarom een pensioenspaarverzekering afsluiten bij ons in Willebroek?

U vraagt zich waarschijnlijk af waarom het verstandig is om bij ons in Willebroek een pensioenspaarverzekering af te sluiten. De belangrijkste reden is het bedrag van het wettelijk pensioen. Dit volstaat meestal niet om dezelfde levensstandaard aan te houden na uw pensionering. Wilt u comfortabel blijven leven als u met pensioen bent? Overweeg dan pensioensparen bij ons kantoor in Willebroek. Zo hoeft u zich geen geldzorgen te maken op uw oude dag.

Wat zijn de voordelen van pensioensparen bij ons kantoor in Willebroek?

Met een pensioenspaarverzekering (tak 21) die u bij ons in Willebroek afsluit, geniet u de volgende voordelen:

 • Gewaarborgd rendement
  • U weet precies wat uw belegging oplevert op de einddatum.
 • Jaarlijks fiscaal voordeel
  • U krijgt 30% voordeel op de gestorte premies.
 • Gunstige eindbelasting
  • Op de zestigste verjaardag of op de tiende verjaardag van uw contract dat u afsloot na uw 55ste jaar, wordt er een (eenmalige) anticipatieve heffing toegepast op het opgebouwde pensioenkapitaal [1]. Het kapitaal dat is opgebouwd door de stortingen na die heffing, wordt niet belast.
 • Bijzonder Beschermingsfonds
  • U geniet een aanvullende bescherming in geval van faillissement van de verzekeringsmaatschappij (tot 100.000 euro per verzekeringsnemer en per maatschappij).

 

 

 • Eventuele winstdelingen
  • Dit wordt toegekend naargelang de economische conjunctuur en de financiële resultaten van de verzekeringsmaatschappij.
 • Flexibele vermogensoverdracht
  • Met de begunstigingsclausule kunt u uw geld overdragen aan uw familie.
  • Het is mogelijk om de begunstigden te wijzigen tijdens de looptijd van het contract.
 • Mogelijke overlijdensdekking
  • U kunt een begunstigde bij overlijden aanduiden.

Sommige verzekeraars stellen voor om pensioensparen te onderschrijven in tak 23. Deze levensverzekeringen bieden een potentieel hoger rendement, want ze zijn gelinkt met beleggingsfondsen.

Aarzel niet om ons team uit Willebroek te contacteren, zodat we samen kunnen bekijken wat voor u het interessantst is als het aankomt op pensioensparen.


[1] Rekening houdend met de andere wettelijke verplichtingen

Wanneer ontvang ik het gespaarde kapitaal?

De vervaldag van uw contract ligt meestal vast op uw 65ste verjaardag. Op dat moment ontvangt u een geldsom bestaande uit de netto gestorte bedragen (zonder instapkosten), de opgebouwde interesten en eventuele winstdelingen, verminderd met de afgehouden belasting.

U kunt uiteraard steeds bij onze vestiging in Willebroek terecht als u meer informatie wenst over een pensioenspaarverzekering en pensioensparen.

Bestaat er een plafond voor de fiscale aftrekbaarheid?

Ja, maar dit kan van jaar tot jaar verschillen naargelang de beslissingen van de regering. Het plafond voor de aftrekbaarheid is minder hoog dan dat van langetermijnsparen, maar blijft toch interessant.

Neem gerust contact met ons op als u meer wil weten over dit thema.

Start met pensioensparen bij ons in Willebroek

Overweegt u om een pensioenspaarverzekering af te sluiten bij Zakenkantoor Kerremans in Willebroek? Dan maakt u een goede keuze. Neem bij vragen over sparen of voor meer informatie gerust contact met ons op. U bereikt ons door te bellen naar 03/886.43.39, u vult het contactformulier in of u stuurt een e-mail naar info@groepkerremans.be.